9 mar. 2015

Holocaustul în România

         Joi, 05.03.2015, a avut loc la biblioteca unităţii şcolare o nouă activitate dedicată Holocaustului cu tema : ,,Holocaustul în România. Responsabilitatea memoriei publice", în parteneriat cu Muzeul de istorie ,, Paul Păltănea" din Galaţi şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Galaţi.
         În cadrul activităţii au fost relatate condiţiile evreilor din România din acea perioadă printr-o prezentare Prezi elaborată de doamna profesor de istorie Năstase Georgiana Lorena şi prin discursul  domnului muzeograf Bodea Valentin , într-o atmosferă încărcată istoric, plină de emoţie şi patimă ce i-a marcat pe elevii prezenţi la eveniment.
     Invitatul special, domnul plutonier major Mircea Cătălin Bădin, a prezentat ,, Repere din istoria jandarmeriei gălăţene 1850-2015".
         Fotografii din cadrul evenimentului : click aici


În lumea minunată a cărţilor

        În data de 27 februarie 2015, în biblioteca şcolii a avut loc activitatea cu tema ,,În lumea minunată a cărţilor" la care au participat elevii clasei I B, însoţiţi de doamna prof. înv. primar Mariana Negrici.
        Activitatea s-a desfăşurat într-un cadru primitor, amenajat cu desene şi cărţi de poveşti. Elevilor le-a fost prezentat în power point un film reprezentând drumul parcurs de o carte, povestea ,,Zâna Zorilor" , precum şi ghicitori din lumea cărţilor.
          În încheierea activităţii li s-a explicat modalitatea prin care pot deveni cititori.

Articol realizat de doamna bibliotecar,
Manea Genoveva